Werkwijze Businesscoach Brabant

Stilstaan is vooruitgang. Ja, je leest het goed. Door de waan van de dag, nemen we vaak niet de tijd om eens rustig na te denken bij ons handelen. Dit geldt zeker ook voor ondernemers, want er wordt veel van je gevraagd. Toch zou het goed zijn om dit wat vaker te doen, want keuzes worden ingegeven door zaken als omgeving, opvoeding, stress, onzekerheid, overschatting, geldzorgen en noem het maar op. Het gevolg is doordenderen zonder visie. Dat kan op zich best lang goed gaan, maar je rent jezelf een keer voorbij. En dan komt de klap. Heb jij dit al ervaren of probeer je dit juist te voorkomen? Dan kan een business coach jou begeleiden om weer in balans te komen.

Door letterlijk en figuurlijk stil te staan tijdens het coachproces, krijg je meer rust en kom je weer dichterbij je oorspronkelijke manier van zijn. Jouw eigen authentieke ik krijgt weer de ruimte. De muurtjes die je wellicht om je heen hebt opgebouwd, mag je weer afbreken. De dingen die je als lastig, zwaar en veel bent gaan zien, worden er weer lichter door. Businesscoach Brabant gelooft in de kracht van 1-op-1 coaching. Zo is er volledige focus op jouw coachproces. We starten de coaching dus altijd bij de persoon achter de ondernemer. Daarna gaan we verder in op de zakelijke kant, zoals de verkoopstrategie en het verdienmodel.

Confronterend & Inspirerend

Een aai over je bol én een schop onder je kont. Die zal ik jou gevraagd en ongevraagd geven, maar daarnaast zal ik je vooral begeleiden om het zelf te gaan doen. Op deze manier krijg je namelijk meer inzicht in jouw eigen proces. Als businesscoach zal ik je confronteren op de momenten dat dit zinvol is. Bijvoorbeeld wanneer je niet waarmaakt wat je eerder in het coachproces met jezelf hebt afgesproken. De essentie is echter niet om harder, maar juist om milder te worden voor jezelf en er vervolgens echt iets mee te gaan doen. Ik neem je mee op reis langs je eigen (nog niet ontdekte) kwaliteiten en je helpende en belemmerende overtuigingen. Heb jij als mens en als ondernemer een eigen visie en een eigen missie? Zo ja, kloppen die eigenlijk nog wel? Als je het lastig vindt om een visie of missie onder woorden te brengen, dan gaan we daar samen aan sleutelen. Net zolang tot het jouw eigen woorden zijn en je voelt dat het klopt. Dat is de inspirerende kant van Businesscoach Brabant. Door op zoek te gaan naar jouw eigen inspiratie, zul je merken dat de energie weer gaat stromen en dat je meer gedaan krijgt. Pas dan kun je (opnieuw) gaan uitblinken, oftewel excelleren.

Businesscoach Brabant